Moliūgas

 

 

Moliūgas  

   92% moliūgo sudaro vanduo. Moliūgų sultys- vertingiausias natūralus gėrimas, dėl esančių vitaminų bei mineralinių medžiagų (vario, magnio, kalio ir geležies) santykis idealiai atitinka mūsų organizmo fiziologinius poreikius.

  Vaisiaus minkštime yra cukraus, kalio, kalcio, magnio ir geležies druskų, vitaminų C, B1, B2, PP ir provitamino A. Moliūgų minkštime yra daug vandens ir balastinių medžiagų, kurios naudingos virškinimui, toksinų (nuodingų medžiagų) neutralizavimui ir pašalinimui iš organizmo. Dažnai valgant moliūgo minkštimą, šalinami tulžies akmenys bei riebalai. Šios daržovės minkštime esantys fermentai lengvina kasos veiklą , kuriai tenka gaminti mažiau lipazės (riebalus skaidančio fermento).Moliūgų sėklose yra 36-52% riebiojo aliejaus, dervinių medžiagų, organinių rūgščių. Moliūgai turi dietinių ir gydomųjų savybių. Juose esantys pektinai šalina iš organizmo cholesterolį bei kitas medžiagas: t.y. šviną, kobaltą, radioaktyvųjį stroncį. Liaudies medicinoje moliūgai naudojami sergant ateroskleroze, žarnyno, skrandžio, inkstų, kepenų ir tulžies ligomis.

  Moliūgus patariama valgyti žmonėms norintiems atsikratyti antsvorio. Ši daržovė  gerina žarnyno veiklą, reguliuoja vandens ir druskų apykaitą, skatinančiai veikia šlapimo ir tulžies išsiskyrimą.  

 

Laikrodis

Apklausa

Kaip stiprinate imunitetą siaučiant gripui?
 
Reklaminis skydelis
Reklaminis skydelis
Reklaminis skydelis
Reklaminis skydelis
Reklaminis skydelis
Reklaminis skydelis
Reklaminis skydelis
Reklaminis skydelis

Paieška