Avokadai apsaugo nuo gastrito

Avokadų (Persea Americana) tėvynė - Centrinė Amerika ir Meksika. Avokaduose apstu aukščiausios kokybės baltymų, geriausių riebalų ir maistingiausių angliavandenių bei antioksidantų, taip pat įvairiausių mineralinių medžiagų (vario, vitaminų B1, B2, B6, C, D, E, K, karotino, biotino ir lecitino).

Avokado skonis primena riešuto skonį. Ne visi jį mėgsta. Tačiau įtraukę į savo racioną avokadus, pavyzdžiui, sergantys gastritu, pradeda sveikti, - aiškina medikai. Avokado minkštimas neutralizuoja Helicobacter pylori bakteriją, sukeliančią skrandžio opą ir gastritą. Helicobacter pylori bakterijos dauginasi skrandžio sultyse, provokuodamos chroniškus gastritus ir žarnyno opas. Atlikti tyrimai parodė, kad kasdien suvalgius bent vieną avokado vaisių, apsaugosime save nuo žarnyno susirgimų, kuriuos sukelia Helicobacter pylori. Sveikatos profilaktikai pakaks suvalgyti po vieną avokado vaisių kasdien, o gastrito gydymui patartina suvalgyti iki 2 - 3 avokadų vaisių per dieną.

Taip pat mokslininkai teigia, kad avokadai mažina cholesterolį, žvalina organizmą, suteikia energijos, išgydo nuo nuolatinio nuovargio ir depresijos, taip pat mažina riziką susirgti vėžiu. Avokadai naudojami ir kosmetikos pramonėje.

Tik reikia nepamiršti, kad avokadai nelaikomi šaldytuve. Jie tinkami vartoti, kai nestipriai paspaudus pirštu, atsiranda įdubimas, o vaisių papurčius, girdisi jo kauliuko barškėjimas. Prinokę avokadų vaisiai greitai genda, tad nepatartina jų ilgai laikyti, rašo imdiet.net.

 

 

www.girnos.lt

 

 

Laikrodis

Apklausa

Kaip stiprinate imunitetą siaučiant gripui?
 
Reklaminis skydelis
Reklaminis skydelis
Reklaminis skydelis
Reklaminis skydelis
Reklaminis skydelis
Reklaminis skydelis
Reklaminis skydelis
Reklaminis skydelis

Paieška